Proiect european pentru tinerii cu dizabilitati

March 19, 2010 by Ioana   Comentarii (1)

Asociatia de Sprijin a Copiilor Handicapati Fizic-Romania (ASCHF-R) anunta lansarea proiectului Transforma dizabilitatea in abilitate!
Scopul proiectului este de a-i impulsiona pe tinerii cu handicap sa isi depaseasca bariera psihica a conditiei lui fizice si sa isi cunoasca mai bine potentialul ca apoi sa ajunga sa si-l dezvolte.
Proiectul se va desfasura pe o perioada de 10 luni in judetele: Arges, Buzau, Calarasi, Neamt. Olt, Giurgiu, prahova, Valcea, Bucuresti unde 18 tineri cu handicap fizic, vor participa, alaturi de 18 voluntari,viitori profesori in domeniul seistentei sociale la o campanie de informare in 9 scoli din cele 9 filiale, din judetele mentionate anterior.
La sfarsitul proiectului se preconizeaza, un mod mai pompos de a spune noi speram ca aceste campanii vor contribuii la cunosterea nevoilor persoanelor cu handicap, iar cei din jur vor devenii mai toleranti si mai atenti cu persoanele care au anumite dizabilitati.

Sursa: Comunicate de presa.ro0/5 stars (0 votes)

Anul trecut in Cluj a avut loc o campanie de informare a elevilor din scoli despre ce este un handicap psihic. Si oarecum s-a plecat de la premisa ca si tu poti fi maine unul din aceia de care azi iti bati joc , s-a incercat de fapt explicarea aparitiei bolilor, igiena psihica si reguli de convietuire care sa te faca sa te simti bine in pielea ta si in preajma altora. Tineretul a manifestat foarte mult interes , s-a constatat ca isi doresc sa ia in serios grija fata de sanatatea lor. Este foarte benefic ca acest proces de educatie v-a fi extins in tara. Poate generatia noua va creste intr-o mentalitate mai realista fata de handicap si v-a intelege ca nici un handicap nu stagneaza evolutia individului ,de multe ori intr-o directie inedita.

Sorina acum 3407 zile