Blogul lui ion

Oameni cu handicap, tinuti de familie sub clopote de sticla

April 6, 2011 by ion   Comentarii (0)

Oameni cu handicap, tinuti de familie sub clopote de sticla

Autor:

Cristina Olivia Moldovan

Ca sa-i protejeze de rautatea celor din jur, multi parinti care au copii cu dizabilitati ii izoleaza de lume si-i fac dependenti de ei. Uita ca sunt muritori si ca, intr-o zi, copiii lor vor infrunta lumea.

Icirc;n incercarea disperata de a-si proteja copiii cu dizabilitati de suferinte suplimentare, parintii cad intr-o capcana din care ulerior le este greu sa iasa: protejarea... Read full post0/5 stars (0 votes)

8 Martie!

March 8, 2011 by ion   Comentarii (0)

Pentru ca sunteti cele care insenineaza zilele barbatilor desi ei se plang dar numai pentru ca asa s-au obisnuit pentru ca sunteti cele care numai cand priviti catre copiii vostri, dati lumii mai multa frumusete, pentru ca sunteti cele care gasesc in fiecare zi timp pentru orice problema si orice nevoie a celor dragi, pentru ca, desi va mai plangeti cateodata, o luati de la capat in fiecare zi, mai puternice si mai hotarate, pentru ca sufletul vostru stie ce e iubirea, cum se daruieste si cum... Read full post0/5 stars (0 votes)

Convenþia privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilitãþi

February 21, 2011 by ion   Comentarii (0)

Adunarea generala,
Evocacirc;nd hotaracirc;rea acesteia 56/168 din 19 decembrie 2001 prin care stabilea un Comitet Ad-hoc, deschis participarii tuturor statelor membre si observatorilor Natiunilor Unite, in vederea analizarii propunerilor pentru o conventie internationala cuprinzatoare si integratoare de promovare si protectie a drepturilor si demnitatii persoanelor cu dizabilitati, in baza unei abordari holistice in munca din domeniile dezvoltarii sociale, drepturilor omului si... Read full post0/5 stars (0 votes)

Freedom Drive (Marsul Libertatii) 2009

February 3, 2010 by ion   Comentarii (0)

Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania (O.N.P.H.R), a fost invitata de catre ENIL-R eteaua Europeana pentru Viata Independenta sa participe pentru prima oara la Marsul Libertatii 2009, ce s-a desfasurat intr-e 14-18 septembrie 2009 la Strasbourg (Franta).
ENIL este o organizaţie care militează pentru drepturile tuturor persoanelor cu dizabilităţi.Esfe alcătuită 100% din persoane cu dizabilităţi atacirc;t la nivelul Consiliului de Conducere cacirc;t... Read full post0/5 stars (0 votes)

Discriminarea

May 20, 2009 by ion   Comentarii (2)

Azi am luat parte la inangurarea unui proiect privind greutatile care le intampinam la o angajare sau in sistemul de invatamant, de persoanele cu dizabilitatii, romii si diferite etnii din Romania organizata de Asociatia Inpreuna pentru o viata mai buna. Si sunt vesti bune ca o sa faca ceva si pentru noi statul Roman cu ajutorul finantarilor Europene.0/5 stars (0 votes)