Blogul lui radu florian

Oscar Pistorius - cu proteze la ambele picioare in semifinala olimpica de 400m

August 6, 2012 by radu florian   Comentarii (2)

Oscar Pistorius, poreclit Blade Runner ca o parafraza la un sf celebru, a participat la semifinala de 400m de la Olimpiada londoneza. Adica a batut la timp sute de alti atleti, ajungand pana in faza superioara a concursului olimpic.

A ajuns ultimul in cursa, dar nu asta e important, pentru ca timpul lui e mai bun decat recordul Romaniei la 400m.

E in schimb mai important ca a facut-o cu proteze de carbon Cheetah Flex-foot, care au devenit subiectul unor mari controverse. Oscar Pistorius... Read full post0/5 stars (0 votes)

Vezi dincolo de limite - Florin pedaleaza 2000km pana la Londra

August 2, 2012 by radu florian   Comentarii (1)

florin e nevazator. asta nu l-a impiedicat sa se suie pe o bicicleta tandem cu cel mai bun prieten al lui - alex - si sa plece amandoi pedaland spre londra. adica nu e lucru usor... sunt vreo 2000km. au gasit sponsori si au plecat.

povestea lor aici: http://www.vezidincolodelimite.ro/

intrati pe site, dati-le like si share, sa afle cat mai multa lume de calatoria lor indrazneata. puttei sa ii lasati si un mesaj audio lui florin in pagina cu sustinerea ta0/5 stars (0 votes)

kilimanjaro

June 20, 2012 by radu florian   Comentarii (1)

omul asta e dovada vie ca nu de picioare ai nevoie, ci de ceva cojones:
filmuletul aici: http://youtu.be/rHWXGPgyj1c0/5 stars (0 votes)

design inovator pentru proteze de membre

March 17, 2012 by radu florian   Comentarii (0)

Un discurs interesant al unui designer despre cum protezele pot si ar trebui sa aiba si o functie estetica, nu doar una strict functionala. O viziune puternica si proaspata despre cum o proteza poate sa te integreze ca o piesa de lego in activitatea pe care o desfasori.
O gramada de solutii estetice care se aplica peste nivelul struct utilitar al unei proteze de la tatuat pielea unui membru artifical cu laser pana la integrarea estetica om-masina.
Designul merge mai departe, pana al a agandi... Read full post0/5 stars (0 votes)

primavara infloreste, pasarelele ciripeste, motorul... inca nu motoreste :))

March 4, 2012 by radu florian   Comentarii (3)

iadul alb cum ii ziceau alarmist la televizor s-a transformat in niste maldare murdare de zapada trecuta. adica vine primavara, creste nivelul de vitamina D din corp, deci si nivelul general de fericire.
bine.. o sa creasca si mai mult cand o sa scot motocicleta la plimbare. as putea sa o fac si acum, dar ar insemna ca ar trebui sa merg doar pe asfalt, si nu mi se pare chiar ceva interesant. am facut modificari majore tiuning cum s-ar zice. am furca noua cu niste valve destepte care o fac sa... Read full post0/5 stars (0 votes)

Permis de motocicleta (categ. A) - e posibil si pentru persoanele cu dizabilitati

September 15, 2010 by radu florian   Comentarii (5)

Dragii mosului.. am izbandit!
De ieri conduc perfect legal, pe strazile din Bucuresti, o motocicleta adaptata dizabilitatii mele - ambreiajul mutat sub frana, in partea dreapta. Probabil ca mai sunt motociclisti cu dizabilitati care conduc in Romania, insa eu nu ii cunosc, toate informatiile tehnice care m-au ajutat sa ajung la carnetul de categoia A le-am luat de pe site-uri din afara.
M-am obisnuit rapid cu traficul, a contat si experienta de la masina (conduc masina neadaptata), si am... Read full post0/5 stars (0 votes)

Vasile Stoica, primul roman care a făcut înconjurul lumii în fotoliu rulant

February 25, 2010 by radu florian   Comentarii (0)

Nu poţi să afli povestea acestui om şi să nu fii impresionat. Un călător neobosit, care a străbătut lumea in lung şi lat, a fost primit inclusiv la palatul Elyseacute;e, a bătut recorduri, despre care s-au făcut filme. Un model de curaj şi perseverenţa. Mesajul lui pentru cititorii LumeaMare:sbquo;Urmează-ţi visul! Ai incredere in propriile forţe şi ai să reuşeşti!'...

Vasile Stoica nu numai ca a facut inconjurul lumii in... Read full post0/5 stars (0 votes)

Bimota Disabike - prima motocicleta de fabrica pt persoanele cu dizabilitati

February 12, 2010 by radu florian   Comentarii (0)

deci se poate! si nu e facuta de honda, suzuki, yamaha, bmw sau harley.

bimota disabike db6 delierio este o motocicleta adaptata de fabrica producatoare, special pentru persoane cu dizabilitati. nu e doar o conjunctura fericita cum este cazul la Aprilia Mana 750, care se poate conduce mai usor de catre cineva cu o problema fizica pentru ca, din intamplare, are cutie de viteze automata.

asa arata masinaria:

italienii de la bimota au luat o motocicleta facuta de ei (nu fac totusi... Read full post0/5 stars (0 votes)

Motociclisti cu dizabilitati

June 14, 2009 by radu florian   Comentarii (2)

Salut,
Eu sunt Florian, am 28 de ani si sunt dn Bucuresti. Va scriu sa va spun despre o problema pe care am descoperit-o de curand. Am un handicap din nastere - o malformatie la mana stanga. Dizabilitatea mea nu m-a impiedicat pana acum sa fac prea multe lucruri.
De curand mi-am facut un nou plan: sa imi iau carnetul de motocicleta - categoria A. Carnetul de B il am de 2 ani, fara incidente :), si conduc o masina cu schimbator manual, fara nici o adaptare.
Pe motocicleta pot sa tin ghidonul,... Read full post0/5 stars (0 votes)