Blogul lui Anisoara

Fericirea

February 18, 2010 by Anisoara   Comentarii (0)

Fericirea o poti gasi in lucruri marunte...o floare mica ce abia incepe sa rasara de sub zapada, o raza de soare, un zambet de copil, o pasare zburand, un film interesant, o carte buna, o veste buna, o melodie placuta, toate acestea en aduc un zambet pe buze, si ne amintesc ca traim ca sa le putem vedea, simti, mirosi, auzi, gusta chiar daca avem probleme sau nu, fiecare este unic in felul lui, are ceva ce altul si-ar dori sa aiba si el poate, un gest marunt, oc aracteristica aparte.
Sa... Read full post0/5 stars (0 votes)

Buna!

October 12, 2009 by Anisoara   Comentarii (2)

Weekendul acesta am implinit 1 an de casnicie!
Ma bucur mult ca am reusit sa trecem peste primul an ina ceste vremuri gerle de criza, caci se spune ca primul a e cel mai dificil, si daca il treci, vei trece cu bine si peste urmatorii care vin. si cum vestile bune se impart cu prietenii, am hotarat sa impart si eu cu voi aceasta veste.0/5 stars (0 votes)

Lectia 5 - Continuare 5.2 Referinte - legaturi

September 27, 2009 by Anisoara   Comentarii (2)

5.2 Referinte (link-uri)
Marcajul HTML principal pentru introducerea referintelor catre alte pagini HTML sau catre elemente din cadrul aceleiasi pagini web este lt;agt;. El trebuie sa contina atribute, in caz contrar neafectand formatarea documentului.

Exemplul urmator nu va afecta formatarea documentului:
lt;agt;Aicilt;/agt; ar trebui sa fie un link !
Pentru a activa linkul de mai sus vom adauga atributul href.

Exemplul urmator arata formatarea documentului:
lt;a... Read full post0/5 stars (0 votes)

Iubirea VS Nesiguranta zilei de maine

August 18, 2009 by Anisoara   Comentarii (3)

Va propun o tema de dezbatut, tema inspirata din viata reala.
Daca jumatatea ta ar pierde o suma de bani foarte mare de bani urmare a unei inselaciuni, si ar fi datoare toata viata la banca, si ai stii ca niciodata nu vei putea cumpara o casa, ca esti condamnat sa traiesti alaturi de el/ea stand cu chirie toata viata, fara bani, si nestiind ce iti aduce ziua de maine ai continua relatia? sau ai incerca sa iti refaci viata, gasind pe cineva fara probleme alaturi de care poti strange niste... Read full post0/5 stars (0 votes)

Lectia 5 - Formatarea textului - Liste si referinte

August 17, 2009 by Anisoara   Comentarii (0)

5.1 Liste
HTML ofera mai multe mecanisme pentru specificarea listelor de informatii. Exista 3 tipuri de liste, fiecare tip trebuie sa includa cel putin un element:
liste de tip definitie
liste ordonate (numerotate)
liste neordonate (marcate)
5.1.1 Liste de tip definitie
Unul dintre cele mai obisnuite elemente in paginile HTML este un set de definitii, referinte sau indexuri. Un exemplu concret il reprezinta glosarele; cuvintele sunt listate alfabetic, insotite de definitiile termenilor... Read full post0/5 stars (0 votes)

Poveste de iubire

July 24, 2009 by Anisoara   Comentarii (3)

Buna! In acest blog vreau sa impartasesc o poveste de iubire du happy ending. Va invit si pe voi sa impartasiti o poveste de iubire cunoscuta, sau poate chiar a voastra, si de ce nu una care s-a infaptuit cu ajutorul dizabillove. Va astept!
Povestea lui Marius si Andreea.
S-au cunoscut prin intermediul serviciului. Ea lucra la firma unde el, directorul unei mari fiirme, venise sa faca o lucrare. Cand l-a vazut prima data, i s-a parut un barbat foarte atragator, dar nici nu visa ea ca el sa... Read full post0/5 stars (0 votes)

Lectia 4 - Sectiunea BODY

July 23, 2009 by Anisoara   Comentarii (0)

Sectiunea BODY
Este inclusa intre marcajele lt;bodygt;...... lt;/bodygt;
Formula:
lt;BODY [ BACKGROUND=adresa_imagine] [ BGCOLOR=#rrggbb|culoare] [ TEXT=#rrggbb|culoare][ LEFTMARGIN=marg_st] [ TOPMARGIN=marg_top]gt;
................
continut document
.................
lt;/BODYgt;
Marcajul de sfarsit (lt;/BODYgt;) nu este obligatoriu
In sectiunea BODY se gaseste informatia care va fi afisata in browser (text, imagini, etc.) (lt;bodygt;.... lt;/Bodygt;).
LEFTMARGIN si TOPMARGIN sunt... Read full post0/5 stars (0 votes)

Lectia 3 - Sectiunea Head intr-un document html

July 12, 2009 by Anisoara   Comentarii (0)

Buna!
dupa ce in lectia 2 am pregatit materialele necesare crearii primului nostru site, vom incepe sa invatam si cum sa facema cest lucru folosind comenzi HTML.
Asa cum v-am spus si in lectia 1, un document HTML 4 are urmatoare structura:
- o linie continand versiunea HTML
- sectiunea HEAD, delimitata de marcajele lt;HEADgt; lt;/HEADgt;
- sectiunea BODY, delimitata de marcajele lt;BODYgt; lt;/BODYgt; sau lt;FRAMESETgt; lt;/FRAMESETgt;
Un document HTML = 1 pagina inc adrul unui site,... Read full post0/5 stars (0 votes)

Invinge teama si ai incredere in tine!

July 9, 2009 by Anisoara   Comentarii (3)

M-am confruntat recent cu o problema in care increderea in mine a scazut brusc la 0 si mi-a fost cam teama sa fac ceva. acel ceva este: prima lectie de condus. Pana sa ajung efectiv sa ma urc pe scaunul soferului, eram nerabdatoare sa conduc, mi se parea usor. Cum m-am urcat, brusc un atac de panica, nu mai voiam, voiam sa abandonez. ceva, nu stiu ce, m-a facut sa ma idemn singura sa merg inainte, sa incerc, chiar daca masinile acelea rele mergeau cu viteza pe langa mine si se parea ca nimanui... Read full post0/5 stars (0 votes)

Lectia 2 - Structura unei pagini web

July 5, 2009 by Anisoara   Comentarii (1)

Cand incepem sa cream un site, trebuie sa avem pregatite urmatoarele:
- Un domeniu unde sa postam pagina. Incercati sa va faceti in cont la www.150m.com , este gratuit. Acolo veti putea incarca pe internet lucrarea voastra. Adresa siteului va fi ceva de genul: www.nume.150m.com, unde nume va fi numele pe care doriti sa il puneti siteului.
- Un dosar (folder) de lucru, in care vom tine toate elementele pe care le vom utiliza in site: imagini, fisiere html (fisiere scrise in notepad cu... Read full post0/5 stars (0 votes)