Blogul lui Monica

Pentagrama

November 19, 2009 by Monica   Comentarii (1)

Am citit multe despre acest subiect, dar atentia era indreptata mai mult spre un singur lucru: Satanismul sau Wicca. Vreau sa creez o imagine din istoria acestui simbol si nu din ceea ce-l inconjoara. Ar fi o poveste lunga si plictisitoare daca as face asta. Sper sa invatati ceva din acest eseu.
Cum era pentagrama inteleasa inainte de Hristos.
Pentagrama in sine este antica, dar semnificatiile adanci pe care noi le stim sunt destul de recente. Asa dupa cum veti citi a fost folosita in multe... Read full post0/5 stars (0 votes)

Welcome To The Occult Zone!

November 19, 2009 by Monica   Comentarii (0)

Ştie cacirc;nd e noapte cu lună plină, pentru că nu doarme. La uşa ei se adună cele vechi şi cele noi, iar uneori ii e greu să decidă pe cine lasă inăuntru. Se imbracă in straie amintind de timpul ultimei sale vieţi. Cămaşa antică, sau corsetul medieval, sau djellaba care flutura pe dune. Are legături neştiute cu un trecut pe care nu şi-l mai aminteşte (deocamdată), inclinare spre cele oculte şi ochi pătrunzători. A ajuns... Read full post0/5 stars (0 votes)

1 Întâi decembrie - Ziua Naţională a României***Sunt Fericita ca sunt roman!

November 19, 2009 by Monica   Comentarii (1)

Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia

Icirc;ntacirc;i Decembrie este Ziua Naţională a Romacirc;niei, potrivit Constituţiei din 2003, articolul 12, alineatul 2. Această zi a fost adoptată anterior, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de preşedintele Ion Iliescu şi publicată in Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, fiind o sărbătoare publică a Romacirc;niei.
Semnificaţii istorice
La 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională... Read full post0/5 stars (0 votes)

Despre singuratate, in soapta

November 17, 2009 by Monica   Comentarii (0)

Despre adevarata singuratate nu vorbim decat in soapta. Nu putem spune tuturor despre ea. De altfel, ce mai inseamna o singuratate trimbitata? Nu vom recunoaste decat in fata noastra ca suntem singuri. Si uneori am preferat chiar eu sa mi-o ascund. Sunt destui cei care striga: Iata cat sunt de singur! Ca si cum ar merita elogii pentru singuratatea lor. Nu e nevoie sa le sporim randurile acestor.. sa-i numesc,solitari? Ei se plang in oglinda cu gandul de a trage de aici foloasele, in timp ce... Read full post0/5 stars (0 votes)

Internetul ne pastreaza creierul tanar

November 17, 2009 by Monica   Comentarii (0)

Pierdere de timp sau nu, orele petrecute in fata calculatorului, navigand pe Internet, au si ele utilitatea lor, ne informeaza oamenii de stiinta americani. Acestia baga mana in foc ca saltul de pe un site pe altul ne mentine capacitatile mentale la cote maxime, chiar si pe masura ce imbatranim.

Altfel spus, achizitioneaza-ti un calculator, fa-ti un abonament la Internet si... pe cai! Nu conteaza varsta pe care o ai, cata vreme esti capabil sa intelegi care-i treaba cu URL-urile, taburile si... Read full post0/5 stars (0 votes)

Autosugestia - prieten sau dusman?

November 17, 2009 by Monica   Comentarii (1)

Mintea face permanent o selectie a ceea ce asimileaza. Este un proces mai mult sau mai putin constient. Poate fi vorba de ceva ce asimilam spontan, fie ca e bun sau rau, ori de o triere constienta a ceea ce alegem sa integram in psihicul nostru.

Am rau de masina de cand imi pot aduce aminte. Si totusi, atunci cand am invatat sa conduc, nu mi-a fost niciodata rau la volan. Insa, in continuare, daca nu conduc eu, am rau de masina. Nu poate fi decat o problema de autosugestie. Sa-mi fi fost rau... Read full post0/5 stars (0 votes)

Ce nu stiam despre vise?

November 17, 2009 by Monica   Comentarii (0)

Persoanele nevazatoare viseaza
Oamenii care au orbit pe parcursul vietii pot sa vada imagini in visele lor. Oamenii care s-au nascut orbi nu vad imagini in timpul visului, insa viseaza la fel ca ceilalti oameni. Visele sunt formate din sunete, mirosuri, atingeri si emotii.

Uitam 90% din vise
In primele 5 minute dupa ce ne trezim uitam jumatate din ce am visat in acea noapte. Dupa 10 minute 90% din vise sunt uitate.

Este pacat pentru ca unele vise sunt de-a dreptul uimitoare. Spre... Read full post0/5 stars (0 votes)

Filmul "Surogate", in topul box office-ului romanesc

November 17, 2009 by Monica   Comentarii (0)

Filmul de actiune Surogate/ Surrogates s-a clasat pe primul loc in box office-ul romanesc weekend-ul trecut, cand a avut premiera, cu incasari de 228.628 de lei si 11.474 de spectatori, informeaza Agentia Champions.

Filmul SF prezinta fiintele umane, in viitor, cum traiesc izolate, folosind roboti inlocuitori (surrogate), cu un aspect asemanator, dar imbunatatit in comparatie cu originalul uman, pentru activitatile sociale. Cand robotii incep sa fie distrusi printr-o metoda care duce si la... Read full post0/5 stars (0 votes)

Despre cafea

November 17, 2009 by Monica   Comentarii (0)

Consumata in cantitati moderate (2-3 cesti pe zi), cafeaua poate avea efecte benefice asupra sanatatii.

Folosita pentru prima data in manastirile Etiopiei de la inceputul crestinismului, pentru diminuarea oboselii in timpul ceremoniilor religioase de lunga durata, cafeaua este in momentul de fata unul din cele mai consumate produse care contin cofeina, alaturi de bauturi racoritoare si ceai.

Cum actioneaza cafeaua asupra organismului
Studii recente au evidentiat actiunea... Read full post0/5 stars (0 votes)

EMO:Generatia Copiilor Deprimati

November 17, 2009 by Monica   Comentarii (0)

Importat din Occident, curentul are ca adepti tineri care se imbraca in negru, nu zambesc, au coafuri ciudate, sunt depresivi si au la activ numeroase tentative de suicid.
II intalniti peste tot, pe strada, la metrou sau adunati in grupulete la Teatrul National ori prin Piata Romana din Bucuresti au piercinguri in buza si spranceana, se imbraca in negru cu dungi si patratele, au frizuri ciudate care, de obicei, le acopera o jumatate din fata, poarta podoabe sub forma de schelete si zeci de... Read full post0/5 stars (0 votes)