Casnicia intr-un cuplu cu dizabilitati

June 21, 2017 by Bogdan   Comentarii (3)

, , ,

Care credeti ca  sunt sansele ca o persoana cu dizabilitati sa-si intemeieze o familie alaturi de

un partener/partenera normala sau cu dizabilitati

In cazul in care cuplul este format din 2 persoane cu dizabilitati care credeti ca sunt sansele

de supravietuire ale celor 2 pe cont propiu fara ajutor din exterior ? 

Daca voi ati reusit sa intemeiati o familie spuneti-va povestea ca sa vedem ca se poate si sa

ne motivam cu totii !

Seara buna !5/5 stars (1 votes)

Eu am avut chiar in familie un cuplu, o matusa si un unchi, amandoi cu dizabilitati, care au avut o casnicie foarte frumoasa, in care se completau si se ajutau reciproc, si se descurcau foarte bine. Fata lor, verisoara mea, are acum propria familie in Franta, cu 4 copii: 3 baietei si o fetita. 

Si stiu sigur ca au avut loc casatorii in urma intalnirilor pe site. E super ideea postarii, sper sa mai apara comentarii.

Ela acum 598 zile

Eu abia acum am citit articolul acesta (intru destul de rar pe site pentru că nu-i dinamic) și mi se pare puțin cinic. La noi în țară a avea o dizabilitate accentuată sau gravă este o povară și din cauza prejudecăților celor din jur care în 98% din cazuri influnțează negativ situația și de aceea cei cu dizabilități ajung foarte greu să aibă o relație amoroasă, o căsnicie, de durată.

Vasile'75 acum 514 zile

Se pot intemeia casatorii intre persoane cu dizabilitati sau intre o persoana fara dizabilitati si una cu dizabilitati , totusi cum spunea si Vasile la noi in special e predominant cinismul si conceptia ca daca ai o relatie cu o persoana diferita automat vei purta o povara .... nimic mai fals!!
Vezi tu noi suntem atat de preocupati de noi si de asa zisele nevoi ale noastre incat nu vrem sa mai reflectam la perspectiva celorlalti , pe scurt frate aici daca esti diferit automat esti gunoi..... asta cred marea majoritate de oameni . Mi-ar placea sa ii vad pe ei o singura zi in papucii unor persoane cu dizabilitati . Dar exista frate sunt oameni care chiar au curajul sa descopere si cealalta latura , oameni care privesc dincolo de aparente , oameni carora le pasa de sentimente si au o gandire mult mai elaborata . Sunt greu de gasit ca azi sa zic din 100 de persoane cinci dintre ei se pot numi oameni . 

Chirila Andrei acum 484 zile