Provocare.

May 7, 2017 by Vasile'75   Comentarii (9)

Vă provoc să-mi răspundeți aici cum vedeți voi viața în doi sau mai mulți. Scriu această provocare după ce am observat pentru a „n”-a oară că nu e tratat un subiect practic și real. Faptul că proslăviți biserica cu al ei d-zeu pare puțin deplasat pentru vârsta maturității. Relațiile nu ți-le dă niciun personaj al bisericii ci ți le faci tu întâlnind și comunicând cu alte persoane. Abia atunci se pot trage concluzii despre personalitatea celuilalt. E drept că frustrările-s multe și puternice dar nu le poți depăși decât înfruntându-le. Poveștile de dragoste perfecte nu există decât în cărți și tot acolo Făt-Frumos vine pe un cal alb să-și ia mireasa. În concluzie vă invit să scrieți ce v-ați dori să vi se întâmple mâine. Curaj și succees!0/5 stars (0 votes)

Nu am avut, nu am si nu cred ca voi avea vreodata sotie, sau macar iubita, sau macar prietena. Nu pentru ca nu am vrut eu, ci pentru ca nu m-a vrut nimeni. Deci nu pot vorbi despre viata in doi. Pentru mine viata in doi reprezinta fantasmagorii. Nu am prieteni cu care sa vorbesc si care sa ma inteleaga. Singura care ma primeste oricand vreau, la orice ora si oricat de des este Biserica. Singurul care ma asculta, chiar daca nu ma ajuta intotdeauna, este Dumnezeu. Slavit fie Dumnezeu si Maica Domnului!

Gabriel acum 678 zile

Gabriel, n-am să scriu să ai încredere și optimism și totul va fi bine pentru că astfel de cuvinte le-am tot întâlnit în viață și nu le mai cred. Am să te sfătuiesc să fii mai realist.

Vasile'75 acum 678 zile

Relatiile pot fi complicate chiar si atunci cand amandoi sunt sanatosi, cu atat mai mult cand cei doi au probleme de sanatate mai putin sau mai mult importante.

Nu stiu daca un concubinaj in trei persoane ar ajuta sau ar complica si mai mult lucrurile. Oricum, societatea noastra nu este deschisa spre astfel de lucruri. Personal nu am reusit sa continui o relatie cu o singura persoana...

Credinta este o alegere personala, fiecare trebuie sa isi traiasca viata asa cum ii este lui mai bine, cata vreme nu lezeaza drepturile altora, indiferent ca este credincios sau nu.

Judecandu-i pe altii nu va ajuta la spargerea barierelor pentru a facilita dialogul dintre grupurile cu pareri diferite. In loc sa ii blamam pentru felul cum isi traiesc viata in acord cu cerintele credintei, putem sa luam calea tolerantei si a discutiilor calme.

Cristina Șerban acum 678 zile

Krisstyna, n-ai reușit să rămâi lângă acea persoană pentru că n-a existat încă de la început o comunicare perfectă (eu îi zic totală) între voi. Numai în adolescență e pasională deslușirea misterului din sufletul paartenerului. Sunt de părere că doi oameni maturi trebuie să comunice între ei până-și află unul altuia toate secretele. Scepticii, răutăcioșii (în opinia mea inculții) mă vor contra răspunzând că știind totul dinainte va dispărea pasiunea. Pasiunea nu dispare decât acolo unde dragostea nu există!

Vasile'75 acum 678 zile

Nu am avut probleme de comunicare cu el, doar că el a avut așteptări mari de la mine, iar eu nu le-am putut atinge. Când doi trag în direcții diferite, relația se rupe.

Cristina Șerban acum 678 zile

Vasile75'

Ar trebui sa ai ceva mai multa experienta daca esti nascut in 75 inseamna ca ai deja 42 de ani.

Relatiile intocmai ni le da "Un personaj din biserica" si anume el este Domn si mijlocitor Dumnezeu ( Se scrie cu D mare... ) 

 E de preferat sa nu dau mai multe detalii, ci tu sa fii acela care pleci in lume si te lovesti ce inseamna a lucra cu diferite categorii sociale de grupuri, armata,  tari straine, si in biserica sa.

  Apoi ai sa ai puterea de a determina transferul sentimental de la om la om atunci cand este cunoscuta biblia si respectul fata de Dumnezeu. Stai om cu om din lume ani de zile si nu te intelegi unul cu altul , in timp ce se intalnesc pt prima data frati crestini si se inteleg ca si cand s-ar sti de o viata, asta cum am mentionat datorita implicarii, studului si interesului.

  Daca am deranjat cu respect nu am intentia sa jignesc, asa mi-e felul sa ma exprim si DA sunt de opinia ca Dumnezeu  consolideaza relatiile intre oameni, noi singuri il cautam la necaz si mai putin sa l laudam si sa-i multumim din nefericire...

 

 

 

EasyRider acum 678 zile

Nu scriu cu d mare decât numele personajelor pe care le respect. Dacă citești puțină, nu multă, Filozofie și Istorie ai să-nțelegi motivul înființării bisericii și rolul său. N-am să încerc să te trezesc din habotnicie ci doar îți alint citirea c-o strofă de-a lui Eminescu.

Religia - o frază de dânşii inventată

Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug, 

Căci de-ar lipsi din inimi speranţa de răsplată, 

După ce-amar muncirăţi mizeri viaţa toată, 

Aţi mai purta osânda ca vita de la plug?”

Vasile'75 acum 676 zile

Wow ! Un ateu interesant ! Punct!

Amalia acum 158 zile