bunatate sau corectitudine?

December 3, 2016 by Gabriel   Comentarii (5)

A fi bun sau a fi corect? Voi ce alegeti atunci cand nu sunt posibile ambele variante?

Va dau 2 exemple, unul real, unul ipotetic.

Cel real. Asta vara intr-un supermarket era o coada imensa la casa. La sfarsitul cozii s-a asezat un om care avea in mana 3 inghetate pe bat. Vazandu-l, l-am invitat in fata, in ideea de a nu i se topi inghetata cat timp asteapta. Dar o femeie de la coada mi-a replicat:"nu-i corect".

Cel ipotetic. Dupa ani de asteptare mi-am dat seama ca prin corectitudine nu-mi voi gasi niciodata un loc de munca, fiind persoana cu handicap, in ciuda faptului ca se spune ca legile sunt de partea noastra. Singura mea salvare ar fi bunatatea lui Dumnezeu si a oamenilor. Cu corectitudinea mor de foame.

Deci, voi ce alegeti in viata, bunatate sau corectitudine?0/5 stars (0 votes)

salut

falsa problema,tipul cu inghetata problema lui

eu am un handicap gr 1 ,am invatat singur meseriesi am lucrat peste 25 ani pana la pensie

PS am lucrat ca persoana privata.

zimmermann francisc acum 870 zile

Bravo, Francisc...

Ar trebui sa apari drept model pe toate posturile TV. Handicapatii sa se descurce singuri... Problema lor este una falsa.

Gabriel acum 870 zile

O sa mai dau un exemplu real, auzit la stiri. Un politist din Romania a amendat un nevazator pentru ca a trecut strada prin loc nepermis. Interogat, seful politistului a declarat ca acesta a procedat corect. In acest caz, eu as fi ales bunatatea (omenia), in locul corectitudinii.

Am fost corect toata viata si am luptat pentru corectitudine, dar am pierdut lupta cu coruptii. Eu sunt la pamant, ei sunt bine mersi. Singura consolare este ca am avut un profesor bun de limba romana. Asta nu mi-o poate lua nimeni.

Gabriel acum 869 zile

simt ca faci misto de mine

ai avui profesor de romana dar aveai nevoie si de unul de logica

zimmermann francisc acum 868 zile

Merg cu amândouă. Mi s-a întâmplat, la rândul meu, să dau voie în special celor în vârstă să treacă în fața mea, la rând. Am considerat-o un gest de politețe, de respect, și nu m-a interesat dacă cei din spate au fost sau nu deranjați. Matematic vorbind, tot atât aveau de așteptat. 

Corectitudinea mi-a fost literă de lege și nu aș schimba asta cu nimic, chiar dacă uneori răsplata a fost invers proporțională cu gestul meu. Important este cum te simți tu cu tine însuți, pentru că nu locuiești cu oamenii din jur nici în casă, nici în gând :)

Mihaela acum 612 zile